A szemhéjplasztikai beavatkozás az egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozás. Ennek többek között az is az oka, hogy alacsony a kockázata, helyi érzéstelenítésben közel egy óra alatt kész van, a gyógyulási idő viszonylag rövid, a változás látványos. Most ezt a témát szeretnénk közelebbről bemutatni, illetve azt, hogyan történik a szemhéjplasztika hegek kezelése és mennyire sikeresek a szilikonos hegkezelő gél eredményei.

Emellett vezető ok, hogy sokaknál a tekinteten látszik meg először az évek múlása, amit még eltakarni sem lehet. Jellemzően 40-45 éves kor felett végzett beavatkozásról van szó, de sok esetben már 35 éves kor környékén is indokolt lehet. A szemhéj bőrének idő előtti megereszkedése genetikánk függvénye, ha ilyen géneket örököltünk bizony nem sokat tehetünk e terület feszességének megőrzése érdekében.

Legyen szó akár alsó-, akár felső szemhéjplasztikáról, a végeredmény tekintetében nagyon fontos, milyen marad a heg utána. A plasztikai sebészek rendkívül vékony, szép szemhéjplasztika hegeket vágnak – ám ezek is a bőr sérülései, amik nem múlnak el nyom nélkül.

Tapasztalatok a hegkezelő termékek használata után – eredmények

TOVÁBB

Szemhéjplasztika műtét utáni gyógyulás

Mit tehetünk azért, hogy a heg ezen az érzékeny területen szépen gyógyuljon?

A felső szemhéj esetében a bemetszést úgy végzik, hogy az belesimuljon egy redőbe, a szem sarkánál pedig belefusson egy meglévő ráncba. Így idővel a heg még egy szakavatott szem számára is csak nehezen lesz látható. Alsó szemhéjplasztika esetében a pillák tövében történik a vágás, idővel ott is szépen elhalványul.

Ahhoz azonban, hogy valóban nyom nélkül, gyorsan, és lehetőleg gyulladás, bőrpír, irritáció nélkül gyógyuljon a szemhéj hege, elő lehet segíteni a folyamatot szilikonos hegkezelő krém és -gél használatával. A hegkezelő krémek általában többféle hatóanyagot tartalmaznak, gyulladáscsökkentő hatásuk intenzívebb. Akkor javasoltak, ha a heg környéke piros, irritált, enyhe gyulladásban van.

Ha a heg teljesen normális, de szeretnénk gyorsítani a folyamatot, illetve szeretnénk megóvni annak környezetét – főleg egy olyan érzékeny területen, mint a szemhéj-, akkor a hegkezelő gél használata javasolt. Keloidos hegképződésre való hajlam esetén a hegkezelő tapasz az ideális választás, ám ennek használata a szemhéjon kényelmetlenebb, keskeny csíkot vágva azonban kivitelezhető, az eredmény pedig megéri a használat alatti kis kényelmetlenséget.

Szilikonos hegkezelő gél eredményei

hegkezelő gél
hegkezelő gél
hegkezelő gél

A mellékelt képen egy felső szemhéj plasztika eredménye látható, előtte és közvetlenül varratszedés után. A szem kinyílt, a fáradt tekintet megszűnt. A második kép egy héttel a varratszedés után készült, mikor már nem volt var a hegen. A heg itt még ödémás, és a bőrpír intenzív. Tesztalanyunk ekkor kezdte el használni a szilikonos hegkezelő gélt, mivel addig nem tanácsos alkalmazni, míg var van a hegen. A harmadik kép 14 napi szilikon gél használat után készült. Az enyhe gyulladás teljesen megszűnt, a vágás egyre vékonyabb. A teljes gyógyulás három hónap minden szemkörnyék plasztika esetében, így a gél további alkalmazása folytatódik.

A hegkezelő gélt napi 2 alkalommal javasolt felvinni a megtisztított szemhéjra, használata 2 hónapig javasolt. A szép eredmény érdekében teljes gyógyulási idő alatt fontos a megfelelő fényvédelemről is gondoskodni.

Ajánlott termékeink – hegkezelő gél, szilikon csík, szilikon tapasz

Olvasson tovább
Hegkezelés témában

TOVÁBB

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a megrendelt termékek személyes átvételét irodánkban tudják megtenni a következő címen: 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5., 5. emelet, 19-es kapucsengő! Lehetőségük van készpénzes és bankkártyás fizetésre is.

Irodánk minden munkanapon nyitva tart reggel 8 óra és délután 4 óra között! Kérnénk Önöket, hogy egyeztessenek velünk időpontot a következő telefonszámokon +36 30 179 4417; +36 30 274 7127 vagy e-mailben: info@dermatopik.hu.

Várjuk Önöket szeretettel, ha termékeinkről személyesen szeretnének informálódni!

Vélemény, hozzászólás?