Természetesen bármelyik évszakban megeshet, hogy műtétre van szükségünk. Kisebb műtét lehet akár anyajegylevétel, vagy tudatos döntés, mint egy plasztikai műtét, de akár egy komolyabb életmentő műtét is, mint például a császármetszés. Mivel szervezetünk, ruházatunk és szokásaink is változnak évszakonként, ezért ha lehetőségünk van érdemes előre átgondolni, hogy mikor szeretnénk lábadozni, a legnagyobb nyári melegben, amikor inkább a vízparton hűtenénk magunkat, vagy tavasszal, ősszel, amikor a sebek is gyorsabban és jobban gyógyulnak. Érdemes időben elkezdeni a műtéti heg kezelését, ha elkerülnénk a műtét után maradó nyomot.

Számos szemponttól függhet, hogy mikor történik a beavatkozás. A rendszeresen ajánlott anyajegy- és melanoma szűrés mellett pedig a legtöbben átesünk életünk során, kisebb műtéteken, de egy-egy nagyobb, akár plasztikai beavatkozásra is sort keríthetünk. A műtétek után maradt hegekkel sokunk nincs kibékülve, a hegkezelésről pedig igen kevés szó esik például egy általános anyajegy eltávolítás után. A nem megfelelő seb- és hegkezelés hatására a műtéti heg eldeformálódhat, esztétikailag zavarhatja viselőjét.

A hegképződést nagyon sok dolog befolyásolja, így az évszak is, amiben esedékes. Nagyon fontos betartani az orvosunk utasításait a sebgyógyulás időszakában, hiszen ez is befolyásolni fogja a heg későbbi kinézetét.

Tapasztalatok a hegkezelő termékek használata után – eredmények

TOVÁBB

Műtéti heg kezelése télen

A téli műtét mellett szóló érv, hogy nyárra teljes a sebgyógyulás és nem kell lemondanunk a nyári programokról, például a strandolásról. Azonban arra fontos figyelni, hogy a friss heget nem érheti a nap. Amennyiben a műtéti heg még nem gyógyult meg teljesen, érdemes magas faktorszámú naptejjel védeni, hogy fel ne hólyagosodjon. 

A legtöbben kora ősztől tavaszig időzítik a plasztikai beavatkozásaikat, mert ilyenkor a nyári kellemetlenségektől nem kell tartani, valamint mivel a hasonló műtétek általában szorítóruházattal járnak, azokat is kényelmesebb télen hordani. Természetesen személyes preferenciák is közbejátszhatnak, hiszen sokaknak rosszabb a lelki állapota a hidegebb hónapokban, az időjárás szürke, kevés a napfény stb. kedvezőtlenül tudja befolyásolni testünk állapotát is. A hegkezelést a téli időszakban a többet fedő ruházat alatt könnyebb lehet megoldani, viszont sokan a nyári, lengébb ruhadarabokat preferálják a hegkezelés időszakában.

Műtéti heg kezelése nyáron

Azt gondolhatjuk, hogy nyáron gyorsabban gyógyulnak a műtéti hegek, mégsem érdemes a nyári melegre időzíteni operációnkat, ha van erre lehetőségünk. Ilyenkor ugyanis a szervezet megviselt, sokat izzadunk, ami miatt irritálttá válhat a terület. A hegszövet sokkal érzékenyebb az UV sugárzásra is, így a napozás is kerülendő, hiszen ezzel kockáztatjuk a fokozott hegképződést.

Nyáron, habár ilyenkor szervezetünk a magasabb D-vitamin szintnek és több testmozgásnak köszönhetően gyorsabban gyógyul, a nagy meleg mégis rossz hatással lehet sebünk állapotára. 
Ilyenkor a baktériumok gyorsabban szaporodnak, így a sebfertőzés gyakorisága is nő. Ha mégis nyáron esünk át beavatkozáson, a műtéti heg kezelése hasonlóan működik, mint bármely más évszakban, csak több odafigyelést igényel. Érdemes beszerezni jó minőségű, légáteresztő tapaszokat, kerülni az izzadást, valamint vigyünk be elegendő mennyiségű folyadékot és rendszeresen fertőtlenítsük a sebet!

Ha nem elhalaszthatatlan műtétről van szó, érdemes őszre időzíteni a műtétet. Ez azért a legjobb opció, mivel a sebet és a heg területét óvni kell a szélsőséges időjárástól, legalább fél évig nem érheti erős nap, valamint a túlzottan hideg időjárás is ronthat a hegesedés mértékén. Az őszre időzített beavatkozások után a műtéti hegek sokkal szebben gyógyulnak, de természetesen valószínűleg így sem fognak tökéletesen illeszkedni a bőr felszínébe utólagos hegkezelés nélkül. Műtéti hegre krém, hegkezelő gél vagy hegkezelő szilikon tapasz is rendelkezésünkre áll, melyek könnyedén, otthon használhatóak, valamint szemmel láthatóan, hatékonyan halványítják el a heget.

Ezek a termékek rendszeres használat mellett nagyon látványos változást hozhatnak akár friss, akár érett hegek esetében. Segítenek homogénebbé tenni az egészséges bőrt a hegszövettel, az emelkedett hegeket szintbe hozzák a bőrfelszínnel, valamint például a Scaresthetique krém az elszíneződést is hatékonyan visszafordítja.

Műtéti heg hatékony kezelése minden évszakban lehetséges, és mindegyiknek meg van az előnye és hátránya. Mindenki magának döntheti el, hogy ezeknek tudatában mikorra szeretne műtétet időzíteni, vagy sürgős műtét esetén mikor és hogyan érdemes előkészülni erre az időszakra.

Kiemelt ajánlataink

-10%
18 890 Ft 17 000 Ft

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a megrendelt termékek személyes átvételét irodánkban tudják megtenni a következő címen: 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5., 5. emelet, 19-es kapucsengő! Lehetőségük van készpénzes és bankkártyás fizetésre is.

Irodánk minden munkanapon nyitva tart reggel 8 óra és délután 4 óra között! Kérnénk Önöket, hogy egyeztessenek velünk időpontot a következő telefonszámokon +36 30 179 4417; +36 30 274 7127 vagy e-mailben: info@dermatopik.hu.

Várjuk Önöket szeretettel, ha termékeinkről személyesen szeretnének informálódni!

Üdvözöljük oldalunkon!
This is default text for notification bar