A hegek származhatnak balesetekből vagy műtéti eljárások emlékeit is őrizhetik. Manapság egyre többen vetik alá magukat szépészeti műtéteknek. Ezekben az esetekben a hegápolás különösen nagy figyelmet kap. Jó azzal tisztában lenni, hogy a heggyógyulás akár fél évig is eltarthat. A hegek ápolása a varratszedést és a sebgyógyulást követően kezdődhet el. Hegkezelés esetén használható hegkezelő szilikon tapasz, a szilikonos hegkezelő krém vagy a szilikonos hegkezelő gél. Ezek nem kerülhetnek olyan bőrfelületre, amelyen még var található, mert felpuhíthatja azt, ami ezáltal később gyógyul be.

hegkezelés hegkezelő krém

A sebgyógyulást követően jó, ha azonnal elkezdjük a hegkezelés folyamatát, hogy megelőzzük a heg elváltozásait. A heg begyulladhat, felülete belilulhat és dudoros kinövés formájában elváltozhat eredeti alakja. A hegek gyógyulása mindenkinél más, hajlam kérdése az, hogy felléphet-e a heggyógyulás során elváltozás vagy sem.

A hegkezelő gél használatát olyan hegekre szoktuk ajánlani, amely hajlatokban van, esetleg lágy részeket érint (mellfelvarrás hegek) vagy az arcon található, mivel kényelmesebb viselni, a hegkezelő tapasz használatát pedig minden egyéb hegre, leginkább hason (császármetszés heg kezelése), ahol például irritálhatja a heget a nadrág dereka, vagy a gomb.

Lépjen kapcsolatba velünk!

TOVÁBB

A keloidos és a hipertrófiás heg

hegkezelés

A heggyógyulás elváltozásai a keloidos heg és a hipertrófiás heg. A hipertrófiás heg okai lehetnek sebgyógyulási zavarok, fertőzések, varratelégtelenségek, bevérzések, életkor vagy bőrtípus. A hipertrófiás heg a bőrfelszínből kiemelkedik, azonban nem haladja meg az eredeti seb határait. A keloidos hegtípus esetében a bőrszövetek túlburjánzása tapasztalható, amely „kilép” a seb területéről és túlnövi azt. A keloidra hajlamosító tényezők különféle betegségek mint például a kötőszöveti betegségek, endokrinológiai betegségek, metabolikus zavarok vagy immunológiai zavarok.

Hegkezelés témakörök

A hegkezelő gél használatát olyan hegekre szoktuk ajánlani, amely hajlatokban van, esetleg lágy részeket érint (mellfelvarrás hegek) vagy az arcon található, mivel kényelmesebb viselni, a hegkezelő tapasz használatát pedig minden egyéb hegre, leginkább hason (császármetszés heg kezelése), ahol például irritálhatja a heget a nadrág dereka, vagy a gomb.

A mellplasztika heg

Legyen szó akár egészségügyi vagy szépészeti okokból bekövetkezett mellplasztikáról, a mellplasztika heg különleges ápolást igényel. A műtéti hegek eltüntetése krémmel vagy géllel elősegíthető, melyek szilikont és olyan ápoló összetevőket tartalmaznak, amelyek felgyorsítják a heggyógyulást.

TOVÁBB
hegkezelés mellplasztika heg

A császármetszés utáni heg

hegkezelés császármetszés heg

A születések egy része császármetszéssel végződik, amelynek a szülés közben fellépő komplikációk lehetnek az okai, de előfordulnak olyan esetek is, amikor a leendő édesanya és szülész orvosa döntenek úgy, hogy ez a biztonságosabb megoldás. A császármetszés utáni heg ápolására számos lehetőség van, méretre vágható szilikon tapaszok, szilikonos gél és komplex összetételű hegkezelő krém formájában. A császármetszés heg eltüntetése leginkább kényelmi funkciót szolgál, hiszen a legtöbb esetben alig látható helyen van, viszont a mindennapi élet során zavaró lehet egy gyulladt, hurkás heg, amelyet például nyom a nadrág dereka.

TOVÁBB

Égés és hegkezelés

A balesetekből származó hegek traumatikus emlékeket hordoznak. Az átélt rossz élmény után hosszadalmas gyógyulási folyamat következik. Ezekben az esetekben segítheti a beteg mentális gyógyulását is, ha az emlékek halványodnak bőrén. Az égési hegek eltüntetése hosszadalmas folyamat. A bőr regenerálódása akár évekbe is telhet. Az égési heg esetén a szilikon tapasz nyújthat megfelelő megoldást, mert a jótékony hatása mellett, védi is a bőrfelületet.

TOVÁBB
hegkezelés hegkezelő krém

Hegkezelő megoldások

hegkezelés

Speciális szilikon tapasz, szilikon gél vagy komplex szilikonos krém javasolt a hegre. A szilikonos tapaszok előnye, hogy formára vághatóak bármilyen formájú is legyen a heg és biztosítják a megfelelő oxigén és nedvesség tartalmat a heg számára. A polisziloxán hatóanyagú hegkezelő készítmények gél (RejuvaSil), krém (ScarEsthetique) és különböző méretű és alakú tapaszok (Scar FX) formájában kaphatóak. A hegre felvitt szilikon film (gél, tapasz) alatt ideális mikrokörnyezet (bőrnedvesség és oxigén ellátottság) alakul ki, melynek hatására a hegek a készítmény 8-12 heti alkalmazása során halványulhatnak. A kezelést a varratok eltávolítását követően el lehet már kezdeni, alkalmazásával csökkenthető a hipertrófiás (túlburjánzó) hegek és keloidok (hegdaganatok) kialakulása.

A szilikonos hegkezelők gyermekeken és érzékeny bőr esetén is valamint szem és száj közelében is alkalmazhatóak. Akne (pattanás), bárányhimlő okozta atrófiás (sorvadásos) hegek kezelésre is javasolható. A készítmény hatása függ a bőr típusától. A RejuvaSil gél rövid száradási idő után smink alá is alkalmazható. A gélt 2-3 óránként kell a kezelendő bőrfelületre felvinni, de lehet többször is. A tapasz és/vagy gél használata napi 12 órán át javasolt, a fennmaradó időben pedig a ScarEsthetique használata kényelmes és kellemes megoldás a heg kezelésére.
Az Scar FX tapaszok önmagunkban is nyomást gyakorolnak a hegekre, de további nyomás (kiegészítő nyomókötés) elősegíti a kedvező hatást.

Egyetlen készítménnyel sem lehet teljesen eltüntetni a hegeket, de a hegkezelő krém vagy gél klinikailag bizonyítottan biztonságos és hatékony, mely segíti a csúnya hegeknek a környező normál bőrbe való beolvadását.

Kiemelt ajánlataink hegkezelés esetén

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a megrendelt termékek személyes átvételét irodánkban tudják megtenni a következő címen: 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5., 5. emelet, 19-es kapucsengő! Lehetőségük van készpénzes és bankkártyás fizetésre is.

Irodánk minden munkanapon nyitva tart reggel 8 óra és délután 4 óra között! Kérnénk Önöket, hogy egyeztessenek velünk időpontot a következő telefonszámokon +36 30 179 4417; +36 30 274 7127 vagy e-mailben: info@dermatopik.hu.

Várjuk Önöket szeretettel, ha termékeinkről személyesen szeretnének informálódni!

Dermatopik

Lépjen velünk kapcsolatba!

Viki - ügyfélkapcsolati munkatárs