Amíg a sebkezelés esetében tudjuk, hogy mi a kezelési protokoll, a hegek sok esetben kisebb fókuszt kapnak. Szeretnénk bemutatni, hogy a ScarHeal szilikonos hegkezelő terápia (ScarFx hegkezelő szilikon tapaszok, RejuvaSil szilikonos hegkezelő gél) és a ScarEsthetique hegápoló krém segítségével milyen eredmények érhetőek el, amelyek akár régebbi hegek esetében is látványos javulást eredményeznek. A szilikonos hegkezelő termékek segítik és felgyorsítják a heggyógyulás időszakát, megfelelő környeztet teremtve a hegnek. Az alábbi példák segítségével bemutatjuk, hogy milyen termékeket érdemes használni a különböző hegek esetében. Mikor érdemes kombinálni az egyes termékeket a hatékony eredményért cserébe, ezáltal felgyorsítva a bőr gyógyulási folyamatait és a heggyógyulást.

Hegkezelés termékek

A szem körüli hegek ápolása

Szemhéjplasztika hegek

A következő példa jól mutatja, hogy egy jól látható heg milyen szépen halványítható, visszaadva ezzel a páciens önbizalmát. Az arc testünk egyik legkényesebb területe. A szem körüli bőr sokkal vékonyabb és érzékenyebb, így nagy körültekintéssel szükséges ápolni ezt a területet. A szem körüli hegek ápolására a RejuvaSil szilikonos hegkezelő gélt javasoljuk, amely áttetsző gél állagának köszönhetően nem látszik a felvitelt követően, vékony filmréteget képez a hegen és a pár perces száradási időszakot követően sminkelni is lehet rá. A RejuvaSil szilikon gél puha, selymes állagú, nem ragadós, nem fénylik és száradás után mérsékelten vízálló. Ebben az esetben a RejuvaSil szilikon gélt a ScarEsthetique ápoló krémmel egészítették ki, mely olyan ápoló összetevőket tartalmaz, amelyek a bőr regenerálódásához szükségesek.

A ScarEsthetique ápoló krém kombinálja a szilikont, a 10 féle antioxidánst, a 2 polipeptidet és a hagyma kivonatot, melyek mélyen penetrálnak a bőrbe, hidratálják a hegszövetet, segítik annak a normál bőrhöz hasonlóvá alakulását. A hegkezelő terápia általános hossza 8-12 hét, amely a páciens gyógyulási mechanizmusaitól függően rövidülhet vagy megnyúlhat.

Lépjen velünk kapcsolatba!

TOVÁBB

ScarFx szilikonos hegkezelő tapasz,
RejuvaSil szilikon gél, ScarEsthetique ápoló krém

A következő példák jól mutatják, hogy egy hosszabb heg is milyen szépen kezelhető az idejében elkezdett hegkezelő terápiának köszönhetően. Akár egy tervezett műtétből, akár egy balesetből adódó varrott vágásról van szó, a felépülés testileg és lelkileg is hosszadalmasabb folyamat. A tudatos hegkezelés nem csak testünk egészségét szolgálja, de a lelkünknek is segít feldolgozni a traumát. Ezek az esetek bemutatják, hogyan lehet felváltva alkalmazni a ScarFx szilikonos hegkezelő tapaszt, a RejuvaSil szilikon gélt és a ScarEsthetique ápoló krémet. A hosszabb és mélyebb hegek esetében a ScarFx szilikon tapaszt javasoljuk, amelyet a var leesését követően használtak. A vágás mentén a heggyógyulás közben dudorok alakulhatnak ki, melyek eldeformálják a heget. A páciensek esetében ScarFx szilikon tapasz használata egyfajta nyomókötésként szolgált, visszaszorítva a heg deformitásának lehetőségét. A szilikon tapasz amellett, hogy megfelelő oxigén és nedvesség ellátottságot biztosított a hegeknek, védte is azokat a sérülésektől.

RejuvaSil szilikon gél használata segít visszatérni a hétköznapi életbe, ruházat alatt kényelmes, láthatatlan érzetet nyújt, miközben kifejti a szilikonos terápia kedvező hatásait. A ScarEsthetique hegápoló krém használata javasolt a szilikonos terápia kiegészítéseképpen, amely felgyorsítja a bőr gyógyulási folyamatait, ezáltal a heggyógyulást. A ScaFx szilikon tapaszt 12 óra elteltével el kell távolítani a hegről, majd ScarEsthetique krémmel szükséges bekenni. (A szilikon gél esetében le kell törölni a heget egy nedves törölközővel). Ebben az időszakban a heg nyugalmi időszakban van és a ScarEsthetique krém értékes összetevői fejtik ki a hatásukat. Alkalmazás: 12 óra szilikonos hegkezelő gél vagy szilikon hegkezelő tapasz, amelyet a következő 12 órában a ScarEsthetique krém vált fel, ezen időszakok ismétlődnek a hegkezelő terápiában.

hegkezelés
hegkezelés
hegkezelés

A ScarFx szilikonos hegkezelő tapasz 8-12 hetes alkalmazása

A következő példák jól szemléltetik, hogy milyen hatást érhetünk el a ScarFx szilikonos hegkezelő tapasz 8-12 hetes alkalmazásával. A szilikon tapaszok számos jó tulajdonsággal rendelkeznek: nyomókötésként funkcionálnak, ezáltal csökkentik a sejtburjánzás lehetőségét, védik a heget az irritációtól és sérülésektől, megfelelő oxigén és nedvességellátást biztosítanak a hegnek, méretre vághatóak és akár 3 hétig is felhasználható egy szilikon tapasz. Az alábbi esetekben égési sérülésekre és császármetszés hegre alkalmazták a ScarFx szilikon tapaszokat. A ScarFx szilikon tapaszok számos méretben kaphatóak, a nagyobb kiterjedésű hegek esetében is van megoldás, így a hegek gyógyulása egyenletes lesz.

hegkezelés
hegkezelés
szilikonos hegkezelő tapasz

A RejuvaSil szilikon gél használatának eredménye

hegkezelő gél
hegkezelő gél
hegkezelő gél
hegkezelő gél

A következő példák a RejuvaSil szilikon gél használatának eredményét mutatják be többféle terülten. A RejuvaSil szilikon gél állagának köszönhetően könnyen viselhető, láthatatlan védelmet nyújt. Gyermekek esetében különösen praktikus, nem zavarja őket, észrevétlenül fejti ki jótékony hatását. Kisebb hegek esetében praktikus megoldás a RejuvaSil szilikon gél, amely 12 órán keresztül lehet a hegen, utána 12 óra nyugalmi időszak következik és ez ismétlődik a terápia során.

A ScarEsthetique ápoló krém hatékonysága

A következő példák a ScarEsthetique ápoló krém hatékonyságát igazolják. A ScarEsthetique krém különlegessége, hogy 23 összetevőt tartalmaz, melyek segítik a hegek szép gyógyulását, a bőr regenerálódását, így mind a már meglévő, rosszul gyógyult hegek esztétikájának javításában, mind megelőzésként friss hegek kezeléséhez ideális választás lehet. A terméket 12 órán keresztül lehet használni, majd 12 óra nyugalmi időszakot követően újra használható. Érdemes naponta többször bekenni a heget, akár 3 óránként megismételni a termék felvitelét. Szilikonos hegkezelő termék kiegészítéseképpen felgyorsítja a heggyógyulás folyamatát.

hegkezelő
hegkezelő
hegkezelő

További témakörök

Dermatopik

Lépjen velünk kapcsolatba!

Viki - ügyfélkapcsolati munkatárs