A bőrünk védelmezi testünk többi részét a lehetséges sérülésektől, így megfelelő állapota elengedhetetlen annak érdekében, hogy alkalmas legyen ennek elvégzésére. A bőr természetes hidratáló faktorokat tartalmaz, hogy a bőr megtartsa az ideális nedvességtartalmát. Ilyen például az urea is. Ezeknek a természetes hidratáló faktoroknak a hiánya a nedvességtartalom csökkenéséhez vezet, aminek hámló, nagyon száraz bőr lesz az eredménye. A kiszáradt bőr elveszti rugalmasságát, így hajlamosabb berepedezni, felhasadni, ez pedig megkönnyítik a baktériumok, gombák és vírusok bejutását a szervezetbe. Az urea tartalmú termékek segítenek ennek megelőzésében, így a lábápolás terén is hatásos eredmény érhető el.

lábápolás

Több betegség is bőrszárazsághoz vezethet, például a pajzsmirigy alulműködés vagy a cukorbetegség jelei között is szerepel a száraz bőr, így annak megfelelő ápolása, és a száraz bőr hidratálása különösen fontos ahhoz, hogy megvédjük magunkat a lehetséges fertőzésektől. Az Idravitae magas urea tartalmú krém kitűnő megoldás a nagyon száraz bőr ápolásához, kirepedezett sarkak regeneráláshoz, ekcémás bőrhidratáláshoz, valamint a diabéteszes láb ápolásához is.

Lépjen velünk kapcsolatba!

TOVÁBB

Az Urea előnyei

urea
Hidratáció

Az urea egy nedvesítő hatású anyag, mivel vízmegkötő hatása van. Mikor urea tartalmú készítményt alkalmaznak a bőrön, a bőrbe hatolva serkenti annak vízfelvevő képességét, így biztosítva a bőr megfelelő hidratáltságát.

Hámlasztás

Az elhalt bőrsejtek eltávolítása javítja a bőr minőségét és annak vízmegkötő képességét. Magas koncentrációban az urea keratolitikus (hámoldó) hatású és segít leválasztani a pikkelyes, halott bőrlemezeket, így segíti a hámlasztást és a serkenti a sejtcserélődést.

Védelem

Nedvességmegtartó és bőrmegújító hatásának köszönhetően az urea végső soron segít megerősíteni a bőr védekezőképességét a sérülésekkel szemben. A hidratálók rutinszerű használata elengedhetetlen a bőrszárazság kialakulásának megelőzéséhez.

Az, hogy az urea erősíti a bőr védekezőképességét lehetővé teszi, hogy több különböző bőrápoló krémben és balzsamba felhasználják, melyek kiválóan alkalmazhatóak atópiás dermatitiszre, ekcémára, pikkelysömörre és extrém száraz könyökre, térdre, vagy bőrkeményedéses sarokra. Persze urea koncentrációtól függően.

Az urea segíti az olyan anyagok felszívódását is, mint a kortikoszteroidok és a gombaölő szerek, így egyes bőrbetegségek esetében megkönnyíti az érintett terület gyulladásának kezelését és hámlasztását.

Lábápolás ureával

A mindennapos fizikai tevékenység hatására, a talp és a sarkak hajlamosak a bőrszárazságra és feltöredezésre. A repedezett talp komoly kellemetlenségekhez vezethet, így nem érdemes alábecsülni ezt a problémát, és nem csak esztétikai szempontból érdemes lábápoló készítményeket használni. A nem megfelelően kezelt mélyebb repedések könnyedén elfertőződhetnek vagy kisebesedhetnek, amik folyamatos terhelés mellett és a bőr rossz minősége mellett csak nehezen gyógyulnak be, és csúnya fertőzésekhez is vezethetnek. Ezért fontos a helyes lábápolás a mindennapokban.

lábápolás

A berepedezett sarok elkerülése érdekében érdemes olyan urea tartalmú krémet alkalmazni rendszeresen, mint az Idravitae ™ Urea 35 % krém, ami hidratálja a bőrt és segít megelőzni a bőr széthasadását és a hasonló problémákat. Különösen olyanoknak, akik például cukorbetegségben szenvednek, szükséges fenntartani egy megfelelő bőrápoló rutint, hogy lecsökkentsék a fertőzés esélyét és a bőrtöredezést. Ugyanígy problémás terület a száraz térd és könyök, mivel ezek hajlamosabbak a kiszáradásra és a bőrkeményedésre, valamint gyakorta érintett területek akkor is, ha bőrszárazsággal járó betegségekről van szó.

Magas urea tartalmú krém

A magas urea koncentrációjú termékek a sérült és megvastagodott lábujjkörmök kezelésére is használhatók. Az Idravitae magas urea tartalmú krém egyedülálló a magyar piacon, 35%-os urea tartalmával, így kiváló mélyhidratáló és hámlasztó hatású krém. A karbamid, szalicilsav, és  tejsav kombinációját tartalmazza, így puhítja a kemény és töredezett bőrt.

Összességében az urea tartalmú bőrápoló termékek használata csökkenti a bőrkeményedés mértékét, és megszabadít a száraz, viszkető bőr érzésétől, valamint segít az extrém száraz területek egészségének és hidratáltságának fenntartásában, vagy azok visszaállításában. Használat előtt mindenképpen kérje ki bőrgyógyászának vagy specialistának véleményét.

lábápolás

Kiemelt ajánlatunk –
urea tartalmú bőrápoló termék

Idravitae™ Urea 35 % magas karbamid tartalmú mélyhidratáló és hámlasztó krém. A karbamid, szalicilsav, és  tejsav kombinációját tartalmazza, így puhítja a kemény és töredezett bőrt.

Rendkívűl száraz és kemény bőrre ajánlott, elsősorban a könyök, térd és sarok területére. A keratosis follicularis tünetei (elszarusodási zavar) és a bőr megvastagodása esetén alkalmazandó urea tartalmú krém. Alkalmazása ajánlott krónikus bőrszárazság és a bőr megvastagodása esetén.

Az Idravitae Urea 35% krém bőrgyógyászokkal együttműködve lett kifejlesztve. BŐRGYÓGYÁSZATILAG TESZTELT.

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a megrendelt termékek személyes átvételét irodánkban tudják megtenni a következő címen: 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5., 5. emelet, 19-es kapucsengő! Lehetőségük van készpénzes és bankkártyás fizetésre is.

Irodánk minden munkanapon nyitva tart reggel 8 óra és délután 4 óra között! Kérnénk Önöket, hogy egyeztessenek velünk időpontot a következő telefonszámokon +36 30 179 4417; +36 30 274 7127 vagy e-mailben: info@dermatopik.hu.

Várjuk Önöket szeretettel, ha termékeinkről személyesen szeretnének informálódni!

Dermatopik

Lépjen velünk kapcsolatba!

Viki - ügyfélkapcsolati munkatárs