Sokunknak volt gyermekkori balesete, műtétje, melyek maradandó nyomot hagytak testünkön, amik akkor még talán nem is zavartak. Az idő múlásával viszont az önképünk is változik, így többeket felnőttkorban jobban zavarnak a testükön nyomot hagyó régi hegek, mint előtte bármikor. Ezek között az állapotok között pedig hosszú évek telhetnek el. Így felmerülhet bennünk pár kérdés: Lehetséges a régi hegek eltüntetése, vagy már túl késő? Csak lézeres kezelésekkel lehet a már több éves, érett hegek halványítása, vagy van erre egyszerűbb, praktikusabb és kevésbé költséges megoldás is?

Ideális esetben a hegkezelés már a sebkezelésnél elkezdődik, ugyanis a helyes sebgyógyulás kifejezetten fontos a lehető legszebb hegesedés érdekében. Ha kiskori sérülésről van szó, akkor ez nem a sérülés elszenvedőjén múlik, hiszen a gyermekek nem törődnek a sebesülésükkel, így megerőltethetik, megsérthetik az éppen gyógyulófélben lévő sebet. Sok esetben a sebgyógyulás után nem fordítunk kellő figyelmet a heggyógyulásra, mivel sokan nem ismerik az egyszerűen használható és kényelmes otthoni szilikonos hegkezelő termékek hatékonyságának. Természetesen ez nem csak szülő és gyerek esetében lehet így, később is lehetünk tévesen jóhiszeműek a sérülésekkel kapcsolatban, aminek hatására elhanyagolhatjuk a helyes hegkezelést.

Tapasztalatok a hegkezelő termékek használata után – eredmények

TOVÁBB

Miért nehezebb a régi hegek eltüntetése?

A régi hegek eltüntetése nehéz feladat lehet, a lézeres kezelések mellett más lehetőségeket is érdemes kipróbálni például a szilikonos hegkezelő termékek széles palettáját. A legjobb, ha a sebgyógyulás után rögtön elkezdjük a hegkezelést szilikonos hegkezelő krém, hegkezelő gél vagy szilikon tapasz segítségével, amelyek akár egy érett heg esetében is nagyon hatásosak lehetnek. Hegek esetében is érdemesebb megelőzésére fordítani a hangsúlyt, hogy megelőzhessük a heg begyulladását, elszíneződését vagy eldeformálódását.

A szilikonos hegkezelő termékek egyszerűen használhatók és hatékonyak, lényegesen költséghatékonyabbak, mint a lézeres hegkezelés. Ezeknek a termékeknek a használata egyszerű, nem helyhez kötött, valamint a szilikon az egyik leghatásosabb hegkezelő összetevő. A szilikonos hegkezelő krém, hegkezelő tapasz vagy hegkezelő gél is segít a heg normál bőrhöz hasonlóvá tételében, enyhíti annak elszíneződését és általánosságban enyhítik a hegek feltűnőségét.

Miért jó a régi hegek eltüntetése érdekében a szilikon?

A szilikon védőréteget képez a bőrön, amely így megakadályozza a heg párologtatását. Mivel így a heg nem veszít a víztartalmából, így a bennrekedt víz gátolja a heg nagyobb részét alkotó kollagén rostokat termelő sejtek működését. Ha ennek köszönhetően ezek a sejtek a továbbiakban nem működnek fokozottan, nem alakul ki például keloidos heg, vagyis a heg nem képes túlburjánzani.

ScarFX szilikon tapasz

A ScarFx szilikon tapasz terápia gyógyászati segédeszköz, amely segít javítani az új, vagy régi hegek megjelenésén. A ScarFX szilikon tapasz a legagresszívabb hegek (keloidos heg és hipertrófiás heg) esetén is hatékony. Használható égési sérülések, traumás sérülések után keletkezetett hegeken, függetlenül a heg korától. A ScarFx szilikon tapasz invazív beavatkozást nem igénylő, költséghatékony megoldás, amely a hegszövetet puhává és egyenletesebbé, a normál bőrhöz hasonlóvá teszi és felszínét kiegyenlíti (kiemelkedő hegek lesimítása). Könnyen használható, mellékhatástól mentes. A ScarFx puha, méretre vágható, legjobb minőségű orvosi szilikonból készült tapasz, amely a test bármely részén képes körbeölelni és lefedni a heg területét.

 

A különféle hegkezelő tapaszok sokféle méretben és formában kaphatóak, de egyik nagy előnyük, hogy méretre vághatóak, így csak rajtunk múlik a tapaszok megfelelő kihasználtsága.

RejuvaSil szilikon gél

 

-10%
18 890 Ft 17 000 Ft

A hegkezelő megoldások egyik legjobb és legkényelmesebbje, a szilikonos hegkezelő gél. A hegre felvitt szilikon filmréteg alatt ideális mikrokörnyezet alakul ki, melynek hatására a hegek a készítmény 8-12 heti alkalmazása során halványulhatnak. A kezelést a varratok eltávolítását követően el lehet már kezdeni, alkalmazásával csökkenthető a hipertrófiás (túlburjánzó) hegek és keloidok (hegdaganatok) kialakulása.  A RejuvaSil szilikon gél puha, selymes állagú, nem ragadós és nem fénylik. Száradás után mérsékelten vízálló és sminkelhető, így napközben is alkalmazható olyan területeken, melyek ruha által nem fedettek (arc, nyak, kézfej, láb), illetve folytonos mozgásnak vannak kitéve (nyak, térd, könyök, váll, illetve ezek hajlatai). 

A régi hegek eltüntetése érdekében érdemes kiegészítő kezelésként használni hegkezelő szilikon tapasz mellett.

ScarEsthetique krém

 

A ScarEsthetique krém egy hegkezelő terápiát kiegészítő ápoló krém. Használatát a ScarFx szilikon lap, vagy RejuvaSil szilikon gél mellett javasoljuk. A ScarHeal Inc. nem csak hegkezelő, de anti-aging termékek fejlesztésében és gyártásában is jelen van, így mind ismeretekben, tapasztalatban és technológiában is felkészült a bőrproblémák megoldásához legideálisabb termék összeállítására és gyártására. 

A ScarEsthetique krém különlegessége, hogy 23 összetevőt tartalmaz, melyek segítik a hegek szép gyógyulását, a bőr regenerálódását, így mind a már meglévő, rosszul gyógyult hegek esztétikájának javításában, mind megelőzésként friss hegek kezeléséhez ideális választás lehet.

Kombinálja a szilikont, 10 féle antioxidánst, 2 polipeptidet és hagyma kivonatot, melyek mélyen penetrálnak a bőrbe, hidratálják a hegszövetet, segítik annak a normál bőrhöz hasonlóvá alakulását.

Egyetlen készítménnyel és még lézerrel sem lehet teljesen eltüntetni a hegeket. Ezzel szemben ezekkel a termékekkel klinikailag bizonyított a biztonságos és hatékony hegkezelés, mely segíti a csúnya hegeknek a környező normál bőrbe való beolvadását.

Kiemelt ajánlataink

-10%
18 890 Ft 17 000 Ft

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a megrendelt termékek személyes átvételét irodánkban tudják megtenni a következő címen: 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5., 5. emelet, 19-es kapucsengő! Lehetőségük van készpénzes és bankkártyás fizetésre is.

Irodánk minden munkanapon nyitva tart reggel 8 óra és délután 4 óra között! Kérnénk Önöket, hogy egyeztessenek velünk időpontot a következő telefonszámokon +36 30 179 4417; +36 30 274 7127 vagy e-mailben: info@dermatopik.hu.

Várjuk Önöket szeretettel, ha termékeinkről személyesen szeretnének informálódni!

Üdvözöljük oldalunkon!
This is default text for notification bar