Télen a bőrünk szélsőséges körülményeknek van kitéve. Ilyen például a hideg, vagy éppen több réteg ruhaanyag alatti fülledt meleg, a fűtött helységekben való száraz levegő. Ilyenkor a bőrünk ellenálló képessége csökken, könnyebben kiszárad, amely problémákat különféle készítményekkel lehet kezelni. Egy urea krém komoly segítséget jelenthet panaszaink megszüntetésében, még legnagyobb hidegben is. Az urea megfelelő koncentrációban segíthet visszaállítani még az extra száraz bőr állapotát is, de mégis hogyan?

Mi állhat a háttérben?

Mint fentebb is említettünk párat, a bőrszárazság kialakulásának számtalan oka lehet. A bőr állapota függ az étrendünktől, általános egészségünktől vagy a külső környezeti hatásoktól. Persze az is lehet, hogy egy ember genetikailag hajlamosabb a száraz bőr kialakulására. Érdemes viszont odafigyelni a testünkre, hiszen a például a lábszárazság a kialakuló cukorbetegség jelei közé is tartozhat.

Legjobban talán a külső hatások által kiváltott panaszokat tudjuk kezelni, megelőzni, leginkább időjárásnak megfelelő, jó minőségű, szellőző öltözékkel, és általános bőrápoló készítményekkel, vagy vitaminokkal. Ha ezeket mind megtettük, és nem enyhülnek a tüneteink, érdemes a hatékonyabban ápoló, regeneráló krémek/kenőcsök kipróbálása mellett bőrgyógyászhoz fordulni. Az orvos azon kívül, hogy egy számunkra megfelelő bőrszárazság elleni krém használatát ajánlja, megállapíthatja, hogy áll-e a tüneteink mögött komolyabb betegség.

Idravitae Urea krém
az extrém száraz bőr ellen!

TOVÁBB

Ezek a specifikus készítmények kifejezetten fontosak, hiszen a már alapból kiszáradt bőr nem bírja rendesen ellátni feladatát. A védelem legyengül, a bőr felrepedezik, és így megnő a kockázata a különféle bakteriális fertőzéseknek is. Nem érdemes megvárni, míg addig fajul a helyzet.

A urea tartalmú készítményekről nem sok szó esik, pedig kiválóan kezelik a száraz bőrben szenvedők panaszait. Többféle urea krém van, ezek más és más százalékban tartalmaznak ureát, erre érdemes odafigyelni. Fontos lehet abban az esetben, ha különböző érzékenységű bőrfelületeket szeretnénk kezelni. Az arcon lévő száraz foltokra általában 2% és 10% közötti urea tartalmú krém használata ajánlott, míg vastagabb bőrfelületre, mint a lábfej, térd, könyök és sarok, vagy esetleg körmök esetében, nagyobb urea koncentrációjú krémet kell használni, ilyenkor 40% körüli urea krém használata ajánlott.

Miért hatásosabb az urea krém más kéz- és lábápoló készítményeknél?

Minél szárazabb a bőrünk, annál fontosabb, hogy milyen összetételű krémeket használunk rá. A bőrgyógyászok három hatóanyagot szoktak előszeretettel ajánlani ilyen helyzetekben:

  •  B5 provitamin
  •  Allantoin
  •  Urea

Ezek mind segítik a bőr regenerálódását, védőrétegének helyreállítását, valamint segítik azt feladatának elvégzésében. Nyugtatják és hidratálják a kipirosodott, viszkető bőrt.

Az Idravitae ™ Urea 35 % ápoló krém száraz és töredezett bőr ápolására lett kifejlesztve.  A 35%-os urea tartalmú krém segíti a bőr hidratálását, valamint a  karbamid, szalicilsav, és  tejsav kombinációját tartalmazza, így puhítja a kemény és töredezett bőrt.

Aktív összetevőinek köszönhetően olyan belsődleges eredetű problémákkal is képes felvenni a harcot, mint a diabéteszes láb, de időskori bőrszárazság kezelése esetén is kiváló megoldás lehet.

Az Idravitae ™ Urea 35 % ápoló urea krém

A kéz és lábápolás hatékony támogatója az Idravitae Urea 35% krém, amely intenzíven hidratálja és rugalmassá teszi a bőr mélyebb rétegeit, puhító és hámlasztó hatása van. Tejsav tartalmának köszönhetően hámlasztó hatású, amely segít eltávolítani a megkeményedett bőrt és hozzájárul a bőr természetes 5.5 PH értékének kialakításához. A hozzáadott szalicilsav antiszeptikus és antibakteriális hatású, így megakadályozza a gyulladásos folyamatok kialakulását, simává és rugalmassá teszi a bőrt. Az Idravitae Urea 35% krém tápláló összetevőket is tartalmaz, a B5 provitamin nyugtatja a kipirosodott és viszkető bőrt, az allantoin pedig nyugtató hatású és segíti a felhám regenerációját.

Aktív összetevők:

  • Tejsav: hámlasztó hatásának köszönhetően segít eltávolítani a megkeményedett bőrt, hozzájárul a bőr természetes 5.5 PH értékének kialakításához;
  • Szalicilsav: antiszeptikus és antibakteriális hatású, így megakadályozza a gyulladásos folyamatok kialakulását, simává és rugalmassá teszi a bőrt;
  • B5 provitamin: nyugtatja a kipirosodott és viszkető bőrt;
  • Allantoin: nyugtató hatású és segíti a felhám regenerációját.

Hasznos tipp: Lábfejen a száraz bőr ápolása nagy falat lehet, hiszen lábunk általában folyamatos használatban van. Éppen ezért megkönnyítheti dolgunkat, ha maszkszerűen alkalmazunk egy adott terméket. Kenje be gazdagon a lábfejét és talpát az Idravitae ™ Urea 35 % krémmel, majd húzzon rá egy pamut zoknit.  A hő hatására az urea lábkrém hatékonyabban ápolja a száraz sarkat és lábfejet. Hagyja hatni egy éjszakán keresztül, a változás már másnap reggel érezhető lesz.

A berepedezett sarok folyamatos nyomás alatt van, kisebesedik, baktériumok juthatnak a bőr alá, ezek a repedések fertőzések melegágyai lehetnek, főleg télen vastag zokniban és meleg cipőben. Érdemes még a repedések megjelenése előtt odafigyelni lábunk ápolására, mivel ezt a problémát sokkal egyszerűbb megelőzni, mint helyrehozni.

Kiemelt ajánlataink

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a megrendelt termékek személyes átvételét irodánkban tudják megtenni a következő címen: 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3-5., 5. emelet, 19-es kapucsengő! Lehetőségük van készpénzes és bankkártyás fizetésre is.

Irodánk minden munkanapon nyitva tart reggel 8 óra és délután 4 óra között! Kérnénk Önöket, hogy egyeztessenek velünk időpontot a következő telefonszámokon +36 30 179 4417; +36 30 274 7127 vagy e-mailben: info@dermatopik.hu.

Várjuk Önöket szeretettel, ha termékeinkről személyesen szeretnének informálódni!